Aşağıda ki linki inceleyiniz.
![]()
İşlemi Tersine Çevir
Excel’de satırları sütunlara veya sütunlara satırlara dönüştürmek için Özel Yapıştır seçeneklerinden, “İşlemi Tersine Çevir” seçeneğini kullanabilirsiniz. Özel Yapıştır > İşlemi Tersine Çevir Verileri tersine çevirmek etmek için, aşağıdaki...www.exceldestek.com
Soruza çözüm bulamadıysanız dosyanızı konuya ekleyin makro ile yapmaya çalışalım.Merhaba
Kastettiğim şey devrik dönüşüm değil hocam. Alt alta aylık veriler sıralanmış. İlk fotoğrafta olduğu gibi. Fakat bunu ikinci fotoğraftaki hale getirmem lazım. Yani 1. Ay örneğin 31 adet veriden oluşacak. 2. ay 28 (4 yılda bir 29) veriden oluşacak. yaklaşık 50 senelik bir verisetim var.
Soruza çözüm bulamadıysanız dosyanızı konuya ekleyin makro ile yapmaya çalışalım.
Hocam bir önceki cevaba dosya ekledim. Birinci sayfada veriler, ikinci sayfada ise verileri analiz ettiğim format var. Normalde 1965 ten 2020 ye kadarlık bir veri seti fakat biraz kırpıp koydum. Temel kriter ayların çektiği gün kadar veri çekebilmek. Yardımcı olabilirseniz çok çok memnun olurum.Soruza çözüm bulamadıysanız dosyanızı konuya ekleyin makro ile yapmaya çalışalım.
MerhabaEk'teki dosyayı inceleyebilirsiniz.
Formül kullanarak, iki sütun ve bir satıra göre çift yönlü arama yapıldı.
=EĞER(MAK(Veriler!$B:$B)<TAMSAYI((SATIR()-2)/31)+Veriler!$B$2;"";EĞER(SÜTUN(A$1)=1;TAMSAYI((SATIR()-2)/31)+Veriler!$B$2;EĞER(SÜTUN(A$1)=2;EĞER($A2<>$A1;1;$B1+1);EĞER(TOPLA.ÇARPIM((Veriler!$B$2:$B$1461=$A2)*(Veriler!$C$2:$C$1461=A$1)*(Veriler!$D$2:$D$1461=$B2)*(SATIR(Veriler!$B$2:$B$1461)-1))=0;"";TOPLA.ÇARPIM((Veriler!$B$2:$B$1461=$A2)*(Veriler!$C$2:$C$1461=A$1)*(Veriler!$D$2:$D$1461=$B2)*(Veriler!$E$2:$E$1461))))))
Tekrardan MerhabaÇözümleri abartıyoruz ama konu sahibinden ses çıkmadı
Neyse işi görülmüştür inşallah diyelim.