• Web sitemizin SORU-CEVAP bölümünde dosya yüklemek ve dosya indirmek ÜCRETSİZ'dir.

    Gizlilik kapsamında, sadece site yöneticilerimizin ve üyenin kendisinin görebileceği ÜCRETLİ ÖZEL DESTEK alanımız mevcuttur.

Çözüldü Hücredeki Kodu Makro İle Yazma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

COMP_WOLF

Yeni Üye
Kullanıcı

Reputation:

İyi günler herkese,
ben hücreme yazmış olduğum kodu makro ya yazıp onun hücreye uygulanmasını istiyorum. bana nasıl yardımcı olabilirsiniz acaba???
şimdiden çok teşekkür ederim.
 



Forumumuzu reklamsız kullanmak, Hazır Excel Dosyaları indirmek ve web sitemize destek olmak için Hesap Yükseltme yapabilirsiniz. Detayları buradan inceleyebilir, hemen hesabınızı yükseltebilirsiniz.

Çözüm
Mesajımı yine tam olarak okumamışsınız, ben de mecburen varsayımda bulunuyorum.
Varsayımlar:
-- İşlem sadece K10 hücresinde yapılacaktır,
-- K10 hücresine 4 karakter olarak sayı girilecektir.
-- K10 hücresine yazılan sayı anlamlı bir saate...

Ömer BARAN

Kurucu
Yönetici
Kurucu

Reputation:

Foruma hoşgeldiniz.
Önemli bir hususa değinmem gerekti.
Sorularınızı örnek belge üzerinden (örnek belge ile ilgili olarak cevabımın alltındaki İMZA bölümünü mutlaka okuyunuz) sormayınca;
-- hem cevap alma olasılığınızı azaltmış oluyorsunuz.
-- cevap yazılsa da verilen cevabı gerçek belgenize uyarlarken sorun yaşamanız kuvvetle muhtemel.

Sorunuzu, gerçek belgenizin özel bilgi içermeyen bir kopyası üzerinden sorup, olması gereken durumu örneklendirmelisiniz.
.
 



Forumumuzu reklamsız kullanmak, Hazır Excel Dosyaları indirmek ve web sitemize destek olmak için Hesap Yükseltme yapabilirsiniz. Detayları buradan inceleyebilir, hemen hesabınızı yükseltebilirsiniz.

COMP_WOLF

Yeni Üye
Kullanıcı

Reputation:

hücrede yazan
K20=KIRP(SOLDAN(K10;2)&":"&SAĞDAN(K10;2))
ama ben K10 hücresine yazdığımı K20 hücresinde görüyorum.
K10 hücresine yazınca oraya uygulamak için makro ile uygulamak istiyorum.
bunun için örnek dosya koymaya gerek var mı ?
 



Forumumuzu reklamsız kullanmak, Hazır Excel Dosyaları indirmek ve web sitemize destek olmak için Hesap Yükseltme yapabilirsiniz. Detayları buradan inceleyebilir, hemen hesabınızı yükseltebilirsiniz.

Ömer BARAN

Kurucu
Yönetici
Kurucu

Reputation:

Bence biraz geniş düşünün,
-- işlem sadece K20 hücresinde mi uygulanacak yoksa K sütunundaki herhangi bir hücreye veri girişi yapıldığında bu hücreye mi?
-- Her zaman K10 hücresine veri girişi yapıp sonucu her zaman K20'de mi görmek istiyorsunuz? (örneğinizde K20=...K10... yazmışsınız)
-- K20 hücresine veri girişi yapıp, yine K20 hücresinde mi sonuç almak istiyorsunuz?
-- Yazılan değer her zaman 4 karakter midir? vs.
Gördüğünüz gibi olay net değil, belgeyi siz kullanıyorsunuz ve yapılacak işlemi de siz biliyorsunuz, bizler ise tahmin yürütmek zorunda kalıyoruz.
Örnek belgede ısrar etmemizin sebebi, bu tür soru işaretlerini ortadan kaldırmak, doğrudan çözüm önerisinde bulunabilmek.
.
 



Forumumuzu reklamsız kullanmak, Hazır Excel Dosyaları indirmek ve web sitemize destek olmak için Hesap Yükseltme yapabilirsiniz. Detayları buradan inceleyebilir, hemen hesabınızı yükseltebilirsiniz.

COMP_WOLF

Yeni Üye
Kullanıcı

Reputation:

ben sadece K10 hücresine giriş yapıyorum.
örnek:---
K10 hücresine ben saat girmek istiyorum
1515 yazıp enter yapınca
hücreye 15:15 yazması gerek ama bunu yapmıyor 00:00 oluyor hücrem.
---
=KIRP(SOLDAN(K10;2)&":"&SAĞDAN(K10;2)) ben bu kodu yazınca dediğim oluyor ama mevcut hücremde olmuyor başka bir hücreye yansıtmam gerekiyor. ben bu kodu makroya yazıp K10 hücresine 1515 yazıp enter yapınca o da bu kodu ile hücredeki değeri 15:15 yapmasını istiyorum.
 



Forumumuzu reklamsız kullanmak, Hazır Excel Dosyaları indirmek ve web sitemize destek olmak için Hesap Yükseltme yapabilirsiniz. Detayları buradan inceleyebilir, hemen hesabınızı yükseltebilirsiniz.

Ömer BARAN

Kurucu
Yönetici
Kurucu

Reputation:

Mesajımı yine tam olarak okumamışsınız, ben de mecburen varsayımda bulunuyorum.
Varsayımlar:
-- İşlem sadece K10 hücresinde yapılacaktır,
-- K10 hücresine 4 karakter olarak sayı girilecektir.
-- K10 hücresine yazılan sayı anlamlı bir saate dönüştürelibilir bir veri olacaktır (örneğin 2513 ya da 1386 veya 3674 gibi yazılmayacaktır)

Yapacağınız işlem:
-- Alt kısımdan işlem yapılacak sayfanın adına fareyle sağ tıklayıp KOD GÖRÜNTÜLEyi seçin,
-- Açılacak VBA ekranında sağ taraftaki boş alana aşağıdaki kodu yapıştırın,
-- Belgenizi Makro İçeren türünden veya Excel 2003-2007 belgesi olarak taydedin.
PHP:
Değerli ziyaretçimiz lütfen, içeriği görüntüleyebilmek için Giriş Yap veya Kayıt Ol anlayışınız için teşekkürler.
 



Forumumuzu reklamsız kullanmak, Hazır Excel Dosyaları indirmek ve web sitemize destek olmak için Hesap Yükseltme yapabilirsiniz. Detayları buradan inceleyebilir, hemen hesabınızı yükseltebilirsiniz.

Çözüm

COMP_WOLF

Yeni Üye
Kullanıcı

Reputation:

Üstat teşekkür ederim istediğim gibi oldu.
dün sizden gelen msj yarım yarım geliyordu. ben bir sonraki msj a baktığımda önceki msj ın devamı geldi nedendir bilemiyorum.

burada amaç K10 hücresine 4 rakamlı saat girince onu saat formatına dönüştümesiydi. yoksa yazarken araya : koymak zor geliyordu kullanıcı arkadaşlara.
 



Forumumuzu reklamsız kullanmak, Hazır Excel Dosyaları indirmek ve web sitemize destek olmak için Hesap Yükseltme yapabilirsiniz. Detayları buradan inceleyebilir, hemen hesabınızı yükseltebilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst