Şartlı Devreden Toplamlar Alma

Şartlı Devreden Toplamlar Alma içeriğinde, kümülatif olarak toplanması gereken verilere bir limit konularak aktarılması ve toplanması öğretilmektedir.

Şartlı Devreden Toplamlar Alma

Excel’de kümülatif toplamlar almak oldukça ihtiyaç duyulan bir husustur. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak, kümülatif toplamlar alırken, bir şart ekleyerek sonraki aşamalara geçmeyi işlemek istedik. Dosyada, üst resimdeki mavi alanlarda bulunan değerlerin grup bazlı olarak toplamlarının alınması amaçlanmaktadır. Lakin, toplam sayı 100’ü geçiyorsa, geçen kısmın devrederek diğer toplama dahil edilmesi gerekmektedir. Bu bağlamda, istenen sonuca ulaşmak için dört ayrı yöntem sunulmuştur.

İlk yöntemde, LET, SCAN, SIRALI, SATIRSAY, LAMBDA, İNDİS, YATAYYIĞ, EĞER, BIRAK, TAMSAYI, DÜŞEYYIĞ ve MOD işlevleri kullanılarak istenilen sonuca ulaşılmaktadır. Bu formül, sadece bir hücrede yazılmıştır.  Böylece, sağa ve aşağı doğru otomatik olarak yayılmaktadır. Başlıklarda formül içerisinde oluşturulmuştur.

İkinci yöntemde, BIRAK, REDUCE, LAMBDA, LET, KAYDIR, AL, DÜŞEYYIĞ, YATAYYIĞ ve EĞER işlevleri kullanılarak istenilen sonuca ulaşılmaktadır. Burada da, aynı ilk yöntemde olduğu gibi veriler sağa ve aşağı doğru dökülmektedir. Başlıkta formül içerisinde bulunmaktadır. Birinci ve ikinci yöntem, Excel 365 işlevlerinin ileri düzey kullanımına örnek niteliğindedir. Yani, bu işlevler ile hazırlanan içeriklere merak edenlerin, dosyayı mutlaka incelemeleri tavsiye edilmektedir.

Üçüncü yöntemde, YATAYYIĞ, LET, ÇOKETOPLA, MİN ve TAMSAYI fonksiyonları kullanılmaktadır. Ancak, bu yöntem ilk iki yönteme göre daha farklı bir formül içermektedir. Çünkü, formül sadece sağa doğru yayılma davranışı göstermektedir. Yani, formülün tüm sonucu vermesi için aşağı doğru koplayanması gerekmektedir. Başlıklarda, elle yazılmıştır.

Dördüncü yöntemde, LET, SATIR, DÇARP, SATIRA, TAMSAYI, YATAYYIĞ, BIRAK, EĞER, DÜŞEYYIĞ ve MOD işlevleri kullanılmıştır. Birinci ve ikinci yönteme benzer olup, sağa ve aşağı doğru yayılma davranışı göstermektedir. Sadece, başlıklar formül içinde değil, elle yazılmıştır. Birinci ve ikinci yönteme oldukça benzer yapıdadır. Lakin, bu yöntemde farklı olarak DÇARP işlevi kullanılmıştır.

Şartlı Devreden Toplamlar Alma Sonuç

Eğer, bu tür kümülatif toplamlarda şart ihtiyacı olursa, hazırlanan dört ayrı yöntemden biri ile mutlaka ihtiyacın üstesinden gelinecektir. Bu tür içeriklere ihtiyaç duyan kıymetli kullanıcılarımıza fayda sağlaması temennisiyle.

<a href=”https://www.exceldepo.com/dosyalar/sartli-devreden-toplamlar-alma.12440/” target=”_blank” rel=”dofollow noopener”>Detaylı olarak buradan incele</a>

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu