Adet ve Tutar Değeri Getirme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kmlzdmr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kmlzdmr

Pro Üye
Kullanıcı
Katkı: 3%
Excel Versiyonu
Excel 2019
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Merhaba,
Alış Satış kriterine göre adet değeri ve Tutar değeri getirme formülü gerekli.
Formül iki tipte gerekli.
A) Alış/Satış hücrede karışık durumda olursa formül?
B) Alış/Satış hücrede baş tarafta olursa formül?

Hücre içinde; Adet kelimesinin solunda virgüle kadarki değer Adet değeri
TL kelimesinin solundaki değer Tutar değeri olup. tutar değeri binlik ayracı , virgül olup formül sonucunda tutar değeri binlik ayracı . nokta olmalı.
Ekte tablo hazırlandı.
Şimdiden ilginize teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Excel versiyonları arasında elimden geldiğince 365 versiyondan olmayan formülleri kullanmaya çalıştım. Umarım formüller sizin versiyonda çalışır.
Ama anlamadığım kısım "elle sonuç" yazdığınız değerlerde "260" olanlar sizin hatanız mı yoksa ben mi anlamadım bu rakamların nereden geldiğini?
Ekli dosyayı inceleyiniz.

Alış Adet için ayrı, Satış Adet için ayrı, Alış Tutar için ayrı, Satış Tutar için ayrı formül oluşturdum.
Formüller Alış/Satış başta veya karışık fark etmeksizin aynı.
Daha kısası olur muydu? Onu da üstadlarımızdan gelecek cevaplarda göreceğiz.

Ekli dosyalar

#PriveT yardımınız için teşekkür ederim.
--260 benim yanlışım.
-Formüller Alış/Satış başta veya karışık fark etmeksizin aynı olması güzel olmuş.
Bununla birlikte tek formül ile adet ile tutarı algılayarak G,H,J,K 4. satır başlığında adet ve tutar algılayarak (bağlantı kurarak)
G5 hücresine yazılacak formülü sağa ve aşağıya kopyalanabilir formül ve tablolarımda satı ve sütunlarda ekleme çıkartma yapmak zorunda kalırsam da formüllerin satır sütün değişkenliğine göre çalışabilir formül olması da uygun olacak başkaca formül de beklentim olacak...
Dediğiniz üzere diğer üstatlardan da formül beklentimiz olacak.

Merhaba,
Aşağıdaki formülü Önce G5 hücresine girin.
Sonra Kopyalayıp G5:K12 aralığına ve G19:K26 aralığına FORMÜL YAPIŞTIR yöntemiyle yapıştırıp deneyiniz.

Kod:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)

Ekli dosyalar

#Prive T
İlginize ve yardımınıza teşekkür ederim. Güzel bir formül çalışması olmuş.
Acaba sizin 2 ve 4. pencerelerde sunduğunuz iki tiptedeki formüller için başkaca kısa formülle olabilir mi?
Dediğiniz üzere diğer üstatlardan da bu hususta formül gelir mi? Görelim bakalım.

Alış ve satış bilgilerinin farklı sütunlarda elde etmenizin özel bir nedeni mi vardır?
Görseldeki gibi, aynı sütunlarda olup;
ALIŞ bilgilerini NEGATİF, SATIŞ bilgilerini POZİTİF değer olarak elde etmeyi de (tabi tersi de olabilir) düşünebilirsiniz.

1761313488740.webp

Merhaba Ömer Baran Üstadım,
İlginize teşekkür ederim.
Adetleri (miktar) tek sütunda +Artı ALIŞ, -Eksi Satış Aynı sütunda (Örneğin G sütunu) olabilir.
Ancak Alış ve Satış tutarlarını iki ayrı sütunda göstermek ihtiyacı var. (B/A)
Diğer yandan farklı bir uygulamada da sizin dediğiniz şekilde ALIŞ bilgilerini NEGATİF, SATIŞ bilgilerini POZİTİF değer olarak elde etmeye de ihtiyaç var.
iki şekilde formüle etmek uygun olur.

Formülü, G5 hücresine uygulayın, ardından da G5:H26 aralığına kopyalayın.
G sütununda MİKTAR, H sütununda TUTAR bilgileri NEGATİF/POZİTİF olarak elde edilir.

BORÇ/ALACAK ayrımı için, bu sonuçların NEGATİF/POZİTİF koşulunu kullanarak basit bir EĞER formülünü kendiniz oluşturursunuz.

Kod:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Similar content Popüler İçerikler Daha Fazlası
Geri