ADO ile Klasördeki Dosyalardan Veri Çekme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

alisertacpocan

Pro Üye
Kullanıcı
Excel Versiyonu
Excel 365
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Bahadır bey merhaba
ADO ile kapalı dosyadan veri çekmek istediğimde hata alıyorum .ilgili konu başlığında dediğiniz yönergeleri uyguladığımda ise TOPLAM Hata: Gerekli bir veya daha fazla parametre için girilen değer yok. ve SELECT SUM(F18) AS Toplam FROM [MART$A:R] WHERE F4 = 'GH' diye hatalarla karşılaştım.
Ne yapmam gerekiyor.

Saygılarımla
ADO ile Klasördeki Dosyalardan Sonuç Listeleme

set =rs ccn.Execute (sql sorgu) kodunun alt satırına Debug.Print sql sorgu dediğimde ise aşağıdaki gibi bir hata alıyorum
1748095850169.webp

Merhaba,

Kişiye özel olarak konu açmamanız tavsiye edilmektedir.
Bahadır bey'e yönelik yazarsanız, o müsait olmazsa bu sefer başkası ilgilenmez ve sorunuz "havada" kalır.

Bilginize & iyi çalışmalar,

ALİCAN ÖZDAĞ-2025.xlsx dosyası ile makro dosyasını paylaşabilirmisiniz? Muhtemelen Alicanözdağ-2025.xlsx dosyasının "Toplam" sayfasında bir problem var. "Toplam" sayfasından veri almıyorsanız "Toplam" sayfalarını atlayacak şekilde kod güncellenebilir.

eklediğiniz dosyalar bende 3 hataya sebep oldu
1 - kırılım sayfasındaki L1 hücresindeki KASIM ayında fazladan bir boşluk var ama xlsx dosyalarındaki sayfa adlarında boşluk yok
2 - TOPAM sayfasında 14 alan tek var ama siz SUM(F18) ile 18. sütundan veri çekmeye çalışmışsınız
3 - sorguda WHERE F4 = 'M-1' koşulunu kullanmışsınız diğer sayfalarda F4 sütunu metin ama TOPAM sayfasındaki F4 sütunu sayısal dolayısıyla tek tırnaklı koşul ibaresi hata veriyor.

Hocam kolay gelsin,

Sanırım ben makro hazırlanırken bir mantık hatası yaptım, benim kırılım dosyasından istediğim her bir caride ilgiligi ayda F4 Sütünuna göre veri çekmesi idi bunu kodda TOPLAM sayfasından veri çektirmeden hangi değişiklikle yapabilirim.

Saygılarımla

Güncellenmiş dosya ektedir; değişiklikler:

86.satırdaki kod aşağıdaki gibi güncellenerek TOPLAM sayfalarını kontrol etmesi engellendi.
If Not (Trim(monthName) = "" Or LCase(monthName) = "toplam") Then

39. satırdaki kod aşağıdaki gibi güncellenerek geçici dosyaları kontrol etmesi engellendi:
If (Dosya.Name = currentWBName Or Dosya.Name Like "~*") Then GoTo NextFile

KIRILIM sayfasında ki "KASIM " sütünu "KASIM" olarak güncellendi.

iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...