Bazı sayfaların kapatılmasını yasaklamak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ErolU
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ErolU

Kullanıcı
Excel Versiyonu
Excel 2016
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Arkadaşlar,
Excel çalışma kitabını sağ üst köşedeki X işareti ile kapatırken şöyle bir koda ihtiyacım oldu:

Eğer Veri1, Veri2, Veri3, Veri4 isimli sayfalarda isem X işaretine tıkladığımda sayfayı kapatmasın ve MsgBox "Buradan kapatmak yasak." yazısı çıksın.
Eğer yukarıdaki sayfalardan başka bir sayfada isem X işaretine basınca beni ANA SAYFA'ya götürsün.

Oluru varsa yardımlarınızı rica ediyorum.

VB penceresinde, BuÇalışmaKitabı kodlarının aşağıdaki alanına yazacağınız kodlar işlemi yapacaktır.

Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)

End Sub

Teşekkürler, yazdığınız başlık altına yazılacağını biliyorum fakat kodlar nasıl yazılacak ve böyle bir şey olabilir mi onu bilmiyorum.

@Erol U.

Neticede bir sayfa gizlendiğinde, başka bir sayfa aktif sayfa haline geldiğine göre en iyisi,
ThisWorkbook (BuÇalışmaKitabı) bölümüne uygulanacak Workbook_SheetActivate olayını kullanmak.

Bir'den fazla sayfa için aynı işlem uygulanmak istenirse, koddaki If .... Then kısmının
If Sh.Name = "Tatil" OR Sh.Name = "XXX" Then şeklinde düzenlenmesi yeterli olur.

VBA:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(5 satır)

Ömer Bey,
Amacım sayfa gizleme işlemi değil. Bir yanlış anlama var sanırsam.

Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
Yukarıdaki başlık altına yazılan Cancel = True kodu ile sayfayı kapatan X (sağ üst köşedeki) işareti etkisizleştiriliyor.
Bu etkisizleştirme işlemi bazı sayfalarda geçerli olsun diğer sayfalarda geçerli olmasın istiyorum.
Eğer Veri1, Veri2, Veri3, Veri4 isimli sayfalarda isem X işaretine tıkladığımda sayfayı kapatmasın ve MsgBox "Buradan kapatmak yasak." yazısı çıksın.
Eğer yukarıdaki sayfalardan başka bir sayfada isem X işaretine basınca beni ANA SAYFA'ya götürsün.