Birden Fazla Yerinekoy Formülü Yazmak Istiyorum

burcudere

Kullanıcı
Excel Versiyonu
Excel 2016
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Merhaba bir cümle içerisinde olmasını istemediğim kelimeleri bulup silmesini, o kelimeler o cümlede yoksa herhangi birşey yapmamasını istiyorum. Sanırım yerine koy formülü kullanabilirim bunun için. Örneğin;
Kışlık kavanoz %100 cam organik şeffaf kargo bedava hemen teslim 600 cc
%100 - organik - kargo - bedava - hemen - teslim - ekonomik - garanti kelimelerinin olmasını istemiyorum. Bu kelimelerden cümle içinde olanları silsin istiyorum. Toplam 22 kelime var bu kelimelerin hepsini tek formülde uygulamak istiyorum. Bu kelimelerden herhangi birinin olduğu satırlarda o kelimeleri kaldırsın istiyorum

Merhaba bir cümle içerisinde olmasını istemediğim kelimeleri bulup silmesini, o kelimeler o cümlede yoksa herhangi birşey yapmamasını istiyorum. Sanırım yerine koy formülü kullanabilirim bunun için. Örneğin;
Kışlık kavanoz %100 cam organik şeffaf kargo bedava hemen teslim 600 cc
%100 - organik - kargo - bedava - hemen - teslim - ekonomik - garanti kelimelerinin olmasını istemiyorum. Bu kelimelerden cümle içinde olanları silsin istiyorum. Toplam 22 kelime var bu kelimelerin hepsini tek formülde uygulamak istiyorum. Bu kelimelerden herhangi birinin olduğu satırlarda o kelimeleri kaldırsın istiyorum
Örnek kelimeler ve örnek cümleler eklediğim dosya ektedir

Ekli dosyalar

Bir modüle aşağıdaki kodları yapıştırın.

Kod:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(8 satır)

1648456593810.webp

B1 hücresinde ki formül

Kod:
(1 satır)

$D$2:$D$16 kısmıda boş olsun. %100 içeren kısım metin olsun.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Madem Excel 365 kullanıyorsunuz bir alternatif çözüm de benden;
Dosyanızı Ekrandaki gibi düzenleyin.

1648468460301.webp

B2 hücresine aşağıdaki formülü yapıştırıp enter tuşuna basın.
[REPLY]
Kod:
(1 satır)
[/REPLY]

Ekli dosyalar