Değer Kullanılamaz Hatasından Nasıl Kurtulabilirim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan merakli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

merakli

Kullanıcı
Excel Versiyonu
Excel 2016
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Merhaba
Başlıktaki hatayla karşılaştım ancak çözüm bulamadım.
Veri sayfamda A sütununda txt formatından aldığım veriyi yapıştırıyor ve ondaki verileri PARÇAAL ile gerekli şekillere çeviriyorum.
Veri sayfasında B sütuna PARÇAAL ile TC Kimlik numarasını alıyorum.
Liste sayfasında ise KAÇINCI ve İNDEX ile TC Kimlik numaralarını eşleştirerek Veri sayfasındaki C sütunundaki verileri alacağım...
Ancak Veri sayfasındaki TC Kimlik numarası ile Liste sayfasındaki TC Kimlik numaralarını KAÇINCI içinde eşleştiremiyorum.

Veri sayfasındaki TC Kimlik numaraları sütununu SAYIYAÇEVİR ile sayı formatına dönüştürdüm başına -- koydum sütunun özelliğini sayı yaptım ama yinede başlıktaki hatayı veriyor ve çalışmıyor.

Bu hatayı nasıl aşabilirim?

Ekli dosyalar

Merhabalar Sn. @merakli
Liste sayfasındaki T.C. numaralarını Metneçevir Fonksiyonu ile kullanıp sonuç alabilirsiniz.
Kod:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)

-- Eşleşmeme nedeni, Liste sayfasındaki T.C. numaraları Sayı Formatında, Veri sayfasındaki T.C. numaraları Metin Formatında.
--Veri Sayfasındaki T.C. numaralarının Metin Formatında olma nedeni de Parçaal Fonksiyonundan dolayı.

Parçaal Fonksiyonu sonucunun Sayı Formatında olması için formülün sonuna +0 ya da *1 ekleyebilirsiniz.
Kod:
(1 satır)
Bu şekilde ilk yazdığınız Kaçıncı fonksiyonu da çalışır.

Merhabalar Sn. @merakli
Liste sayfasındaki T.C. numaralarını Metneçevir Fonksiyonu ile kullanıp sonuç alabilirsiniz.
Kod:
(1 satır)

-- Eşleşmeme nedeni, Liste sayfasındaki T.C. numaraları Sayı Formatında, Veri sayfasındaki T.C. numaraları Metin Formatında.
--Veri Sayfasındaki T.C. numaralarının Metin Formatında olma nedeni de Parçaal Fonksiyonundan dolayı.

Parçaal Fonksiyonu sonucunun Sayı Formatında olması için formülün sonuna +0 ya da *1 ekleyebilirsiniz.
Kod:
(1 satır)
Bu şekilde ilk yazdığınız Kaçıncı fonksiyonu da çalışır.
Teşekkürler
-- ile çalışmamıştı ancak
Kod:
(1 satır)
şeklinde yeniden denediğimde çalıştı.