Farklı bir sayfada istediğim hücreleri boyama

Bir alternatif :
sayfa1 A1:a4 aralığında sizin aramak istediğiniz veriler
Sayfa2 H1:H8 ( aralığı düzenlersiniz) aralığında arama yapılacak ve renklendirilecek veriler var.
Koşullu biçimlendirme ile aşağıdaki gibi formül yazarak yapabilirsiniz.

1661166935266.webp

Excel Depo <[email protected]> bu adrese dosya ile gönderdim, sizden rica bakabilir misiniz?
bu bana ait bir eposta adresi değil. Site yöneticisine ait, benim ulaşımım yok.
Formülünüzle ilgili söylemek istediklerim :
Öncelikle koşullu biçimlendirme yaparken İLK olarak arama yapacağınız veri aralığını seçin. Tüm SÜTUN olarak SEÇMEYİN. Sizin formülünüzden örnek olarak D1:CD100 aralığı gibi.. Veri aralığını sütunların tamamını seçerek yaparsanız excel de yavaşlama yaşayabilirsiniz.
aralığı seçtikten sonra Koşullu biçimlendirme formülünü EĞERSAY(Sayfa1!$J$4:$J$33;D1)>0 şeklinde deneyin.

1661169721131.webp

bu bana ait bir eposta adresi değil. Site yöneticisine ait, benim ulaşımım yok.
Formülünüzle ilgili söylemek istediklerim :
Öncelikle koşullu biçimlendirme yaparken İLK olarak arama yapacağınız veri aralığını seçin. Tüm SÜTUN olarak SEÇMEYİN. Sizin formülünüzden örnek olarak D1:CD100 aralığı gibi.. Veri aralığını sütunların tamamını seçerek yaparsanız excel de yavaşlama yaşayabilirsiniz.
aralığı seçtikten sonra Koşullu biçimlendirme formülünü EĞERSAY(Sayfa1!$J$4:$J$33;D1)>0 şeklinde deneyin.

1661169721131.png
Formülü denedim olmadı, veri aralığını da dediğiniz gibi seçtim.

sayfa1 deki veri aralığı : Sayfa1!$J4:$J33
Sayfa2 de arama yapılacak veri aralığı :=$D$7:$CD$207
=EĞERSAY(Sayfa1!$J4:$J33;$D:$CD)>0
"Formülü yazdım çalışmadı " dediniz.
bu benim yazdığım : EĞERSAY(Sayfa1!$J$4:$J$33;D1)>0

bu da sizin yazdığınız : EĞERSAY(Sayfa1!$J4:$J33;$D:$CD)>0

EĞERSAY formülünde ÖLÇÜT parametresini hücre aralığı DEĞİL tek hücre olarak yazın. Son verilerinize göre benim formülü :

D7:CD207 aralığını seçtikten SONRA EĞERSAY(Sayfa1!$J$4:$J$33;D7)>0 olarak yazıp deneyiniz.

"Formülü yazdım çalışmadı " dediniz.
bu benim yazdığım : EĞERSAY(Sayfa1!$J$4:$J$33;D1)>0

bu da sizin yazdığınız : EĞERSAY(Sayfa1!$J4:$J33;$D:$CD)>0

EĞERSAY formülünde ÖLÇÜT parametresini hücre aralığı DEĞİL tek hücre olarak yazın. Son verilerinize göre benim formülü :

D7:CD207 aralığını seçtikten SONRA EĞERSAY(Sayfa1!$J$4:$J$33;D7)>0 olarak yazıp deneyiniz.
tekrar denedim yine olmadı