Makro ile QRKod Oluşturma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtecimer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mtecimer

Kullanıcı
Excel Versiyonu
Excel 365
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Almanca
Merhaba,

a1 hücresinde bulunan degisken förmüle göre QR kod olusturmak istiyoruz.

Örnek A1 hücresinde "IbanNo Fiyat Aciklama" bulunmakta ama bu her QR kod olustuktan sonra degiskenlik gösterecek. Bu sebeple tek sabit QR kod isimizi cözmemektedir.

Keşke yazmanızı istediğimiz Excel dilinizi "Diğer" yerine Türkçe seçseydiniz de, biz de "IMAGE" yerine "RESİM", "ENCODEURL" yerine "URLKODLA" yazsaydık.

1751836946456.webp

Ben verdiğiniz yanıta göre cevap yazabilirim.
Yapmanız gereken:
IMAGE = Almanca neyse
ENCODEURL = Almanca neyse.

ya da dosyayı indirin.

Ekli dosyalar

Tesekkürler Almanca eklemeniz daha verimli oldu. kendimi daha rahat ifade edebilirim.
Yolladiniz dosyayi indiremiyorum tekrar kullanici girisi yaoin sekmesi geliyor. Giris yap dedigimde zaten giris yapmissiniz diyor ve bir türlü indiremiyorum.

Tarayıcınızda bir reklam engelliyici vs varsa onları kapatıp denemenizde fayda var.
Ya da çerez temizliği gerekebilir.
Şu anda aldığınız üyelik ile günlük dosya indirmenizde bir sıkıntı yok.
Dosyada aslında özel bir şey yok, size attığım formüllerin Almancası gelecek sadece otomatik olarak açtığınızda.

Reklam engelleyicileri kaldirdim, cerezleri sildim fakat gene indiremedim.
Eger dosyayi indirebilirsem formulleri otomatik optimize edecek, cünki benim girdiklerimde hep ad hatasi geliyor.
size zahmet mail atabilirmisiniz ? mustafatecimer****

Çok doğru bir iletişim değli ama sorun yaşamamanız adına bir seferlik whatsapptan yolladım size.
Farklı bir tarayıcı vs ile siteye login olmanızı rica edebilir miyim?
sorunun kaynağını da çözmek faydalı olacaktır.
Bilginize.

Hem Edge hemde Chrome üzerinden denedim ayni hatayi aldim.
Yarin is yerindeki bilgisayardan da bi denerim eger ayni hata devam ederse size bilgi veririm.
Herdaim cözüm odakli olmaniz biz kullanicilari ekstra memnun etmek. Basarilarinizin devamini dilerim. Tesekkürler.