Seçili Adet Kadar Başlangıç Bitiş Adedi Oluşturma

Seçili Adet Kadar Başlangıç Bitiş Adedi Oluşturma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kmlzdmr

Pro Üye
Kullanıcı
Excel Versiyonu
Excel 2019
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Merhaba
seçili adet kadar başlangıç bitiş adedi oluşturmak hususunda yardımcı olur musunuz.

-- Her biri 4 adet satırdan oluşan 7 alandaki değerlerden (7 alan değişiklik gösterebilir.) I sütunundaki b değerlerince G sütunundaki 1 nci alandan 1 sayısından başlayarak H sütunundaki b şıklarındaki değer adedince örneği H sütun c satırlarında olduğu üzere 1-13, 14-17, 18-21, 0, 24-33,34-40 sonuçlarını verebilecek I6 hücresine yazılacak tek formül ile I6, I10,I14,I18,I22,I26,I30 hücrelerine kopyalayabileceğim formül gerekli.

Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

I6 hücresine aşağıdaki formülü yapıştırın:
Kod:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)

I10 hücresine aşağıdaki formülü yapıştırıp enterleyin
Kod:
(2 satır)

I10 hücresini kopyalayıp diğer hücrelere yapıştırabilirsiniz

Merhaba FerhatCK
formül çalışmasını denedim. I5 hücresindeki 13 adet kısmını 0 adet yapınca diğer formül alanlar değer hatası alıyor.
Halkbuki beklenen I10 hücresinde 1 den başlatması gerekecekti 1-4 sonuç vermeli.
Başka anlatımla H sütunundaki b satır kodlamasındaki (a,b,c,d) lerdeki b satırlarının I sütunundaki değerleri 0, ya da başka sayı değişince
I sütunun c satır değerleri değişmeli. Evet I5 hücresi 13 Adet seçili iken sorun yok ama I5 hücresi 0 Adet yapınca değer hatasını almaması ve I6 hücresinin örnek duruma göre 1-4 sonuç vermesi beklenmekte...
Bu duruma göre de formül revizesi edebilir misiniz.

Son düzenleme:
I6 hücresine:
Kod:
(1 satır)

I10 hücresine de:
Kod:
(2 satır)
formülü yapıştırıp deneyin. Umarım arka arkaya 0;0 gelme olasılığı yoktur. Bu durumdada aşağıda #DEĞER hatası verecektir.

2. formülü şu şekilde değiştirin
Kod:
(2 satır)

Ayrıca C2 ye atıfta bulunması sizi şaşırtmasın I10 daki şartı pas geçecektir ancak aşağıdaki şartlarda onu kullanacaktır.

Merhaba FGerhatCK yöneticimiz,
Tablomun 1 satırından başlayarak 4 satır kaydırdığımda
I6 formülünüz I10 satırına geldi. =EĞER(I9>0;1&"-"&I9;0)
I10 formülünüz I14 satırına geldi.
=ÇOKEĞER((SATIR(I9)<6)*(I9=0);1&"-"&I13;I13=0;0;I10=0;SAĞDAN(I6;UZUNLUK(I6)-BUL("-";I6))+1&"-"&--SAĞDAN(I6;UZUNLUK(I6)-BUL("-";I6))+I13;1;SAĞDAN(I10;UZUNLUK(I10)-BUL("-";I10))+1&"-"&--SAĞDAN(I10;UZUNLUK(I10)-BUL("-";I10))+I13)

I9 hücresindeki 13 Adet kısmını 0 Adet yapınca yine değer hatası aldığını gördüm.
Değer hatasını Üstten satır eklediğimde oluştuğunu gözlüyorum. Satır ekleme silme denemesi yapılınca gözlemlemek gerekli...
Lütfen sizde 4 satır ekleyerek / kaydırarak kontrol eder misiniz.
(6. pencerede sunduğunuz formül öncekinin aynısı)

Son düzenleme:
Sn. @kmlzdmr
Yine Excel'in ruhuna aykırı bir tablo yapısıyla çalışıyorsunuz. Verilerin arasına formül giriyorsunuz.
Veri dediğim formül olmayan hücre içerikleri elle mi yazılıyor yoksa hazır bir tablo mudur onu da bilemiyoruz.

Her neyse şu formülü kullanın bakalım.

Kod:
(1 satır)

Ömer Baran üstadım.
Teşekkür ederim. Eklediğim tablo durumuna göre formül beklediğim sonucu verdi.
Ancak bu işlemi dosyamda uygularken I sütundaki a,b,c,d 4 satırda tekrarlanan alanı ekli dosyadaki "ÖB-2F-SatırboşlukVAR" isimli sayfada örnekteki gibi 24-31 satır aralığında J:M sütunlardan 2-7 satırlardaki başlıkları tekrarlamak gerekti. Atlanan satırdan sonra c satır adı alanında ki sonuç değerler doğal olarak devam etmedi. J10 hücresine uygulanmış olan
=EĞER(J9=0;0;EĞERHATA(TOPLA.ÇARPIM(EĞER(KAYDIR($I$8;;;($A8-1)*4;)="b";KAYDIR(J$8;;;($A8-1)*4;)))+(J9>0);1)&"-"&TOPLA.ÇARPIM(EĞER(KAYDIR($I$8;;;$A8*4-2;)="b";KAYDIR(J$8;;;$A8*4-2;))))
formülü satır ekleme durumu göz önüne alarak formülü geliştirebilir misiniz?
Ekli dosyada detaylı açıklamalar bulunmaktadır.
Şimdiden tekrar teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Sn. Ömer Baran Üstadım.
formülü kopyaladım. Dizi formülüne çevirdim. #DEĞER! hatası aldım.
Kod:
(1 satır)

1760024089763.webp

Üstadım benim Excel 2019 Versiyon, J10 Hücresindeki formülde #DEĞER! hatasını formülün sonundaki & işaretinin sağındaki alanda aldığını gördüm; ama düzletme denemelerim başarılı olmadı.
Kod:
(1 satır)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Similar content Popüler İçerikler Daha Fazlası
Geri