Son Dolu Sütunlardaki Verileri Çekme

Son Dolu Sütunlardaki Verileri Çekme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tmrylmz

Pro Üye
Kullanıcı
Excel Versiyonu
Excel 365
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Merhabalar,
Ekli tabloda miktar ve birim fiyatlarda revizyon oldukça yan sütunlara doğru manual doğru güncelliyorum..
W,X, Z,AA,AC,AD,AF.AG...sütunlarına duruma göre manual veri girebiliirim.. Buna göre en sağdaki dolu miktar ve birim fiyat sütunlarındaki değerleri AO,AP (Güncel Uygullama keşif sütununa) nasıl otomatik yazdırabilirim?

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• Tablo.xlsx
    Tablo.xlsx
    53.2 KB · Görüntüleme: 1
  • son-dolu-sutunlardaki-verileri-cekme.webp
    son-dolu-sutunlardaki-verileri-cekme.webp
    52.6 KB · Görüntüleme: 7
Bahadır Bey,
Teşekkür ederim ama şöyle bir problemle karşılaşıyorum tablodaki veri sayısı 3 satırdan iki satıra veya bir satıra düştüğünde kalanını bu kez son veri olan sütuna ilaveten bir önceki sütundan da verie çekerek tamamlıyor.. Halbuki en son en sağdaki girilen verileri çekmesini istiyorum ben..

Ekli dosyalar

Çünkü, formüller satırlardaki son dolu sütunları buluyor, normaldir. "Şurası dolu ise" şeklinde bir kriter belirlemedikçe bunun yönetmek zor.

Emekleriniz için teşekkür ederim.
2 satırının dolu olmasına göre AS,AT,AU hücrelerine yazdığınız formül problemimi çözdü.. Güncel Uygulama keşfinin altına (AO AP AQ hücrelerinin altına) 2 satırı boyunca yazılmış son açıklama metni de yazdırabilir mi? Hücreler birleştirilmiş olması sebebiyle belki sorduğum şey mümkün olmayacaktır?

Ekli dosyalar

Bahadır Bey,
2 satırının altındaki sarı dolgulu yere (AO AQ AP hücresinin açıklama kısmına ) yine 2 satırından son dolu hücresindeki açıklama metnini yazdırmak yani "revizyon 4 "ifadesini mümkünse yazdırmak istiyorum..
İyi pazarlar.

Ekli dosyalar

Evet oldu aslında size sormadan önce denemiştim ama yapamamışım demek ki o yüzden bir önceki sorumda birleştirilmiş hücrelerden dolayı sorum mantıklı değil gibisinden yazmıştım..
Tekrar teşekkürler yardımlarınız için..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Similar content Popüler İçerikler Daha Fazlası
Geri