Süre Şartına Göre Çokeğersay Kullanma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ismaill
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ismaill

Kullanıcı
Excel Versiyonu
Excel 2016
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
merhaba
konu ile ilgili desteğe ihtiyacım var. yardımcı olabilirseniz sevinirim.

soru 1 : ekli dosyada "süre" sayfasında B sütununda geçen süreler yer almaktadır. "tablo" sayfasında ise, kimin kaç tane 1 dakikanın altında süresi var bunu saydırmak istiyorum.
=ÇOKEĞERSAY(SÜRE!C:C;TABLO!N3;SÜRE!B:B;"<00:01") bu formülü yazınca tam sonuç çıkmıyor. manuel olarak saydırdığımda 319 tane çıkıyor. formülün bana verdiği sonuç 282 .(not kişi isimleri her iki listedede doğru kontrol edildi)

soru 2 : "tablo" sayfasında sol taraftaki tabloya ( sarı renge boyadığım ) koşullu biçimlendirme ile renklendiremiyorum. nerede hata var.

özellikle 1 . soru çok önemli yardımcı olursanız memnun olurum.

Ekli dosyalar

-- SÜRE sayfası B2 hücresindeki formülü =KYUVARLA(E3-E2;"00:01") şeklinde değiştirip, liste boyunca kopyalayın.
-- TABLO sayfası R sütunundaki formülün sonundaki -1 kısmını silin.

Selamlar,
Excel in sayıları 15 basamak olarak saklaması problemi ile karşı karşıyasınız.
Şöyle deneyiniz... Örnek olarak veriyorum...
SÜRE Sayfasında B18 hücresini ele alalım... B18 de , E19 - E18 ya da MOD(E19-E18;1) şeklinde hesaplama ile gelen 1 dakika görünümlü süreniz var.
1 dakika = 1 / 1440 dır aynı zamanda... Şimdi J18 e =1/1440 yazın..... K18 e de =B18=J18 yazın..... Normal şartlarda formülün DOĞRU şeklinde sonuç vermesi gerekir. Ama YANLIŞ sonucu üretecektir....
K18 e gelin ve Formüller >>> Formül değerlendirme >>> Değerlendir ile şu sonucu göreceksiniz.
B18 = 0,00069444444444442
K18 = 0,00069444444444444
ve B18 <> K18 olarak değerlendirip sonucu YANLIŞ olarak vermektedir.
1 dakikadan AZ olanları hesaplatırken de B18 deki değer 1/1440 dan KÜÇÜK gibi olduğundan bu değerleri de KÜÇÜK olarak ya da 1 dakikadan AZ olarak sayacaktır.

Bu sayıların saklanması probleminin çaresi olarak YUVARLA ya da KYUVARLA işlevlerinin kullanılması yapılabilir.
SÜRE sayfasındaki B kolonundaki formüllerinizi =MOD(E3-E2;1) şeklindeki formüllerinizi,
KYUVARLA(MOD(E3-E2;1);1/1440) şeklinde yazıp deneyiniz.....

Ekleme : Sadece 1. soruya dair
Ben cevap yazana kadar, @Ömer BARAN cevap vermiş... Aynı cevap oldu....